Belgische hond Tigo acteert in Britse top-reeks

Tigo de dwergkeeshond, foto van Maité Thijssen voor CastingTails

Belgische hond Tigo acteert in Britse top-reeks

Grote bedrijvigheid in een Eindhovense buitenwijk. In het voorjaar van 2023 kan je er Britse topacteurs zoals Sam Heughan (Outlander), Eleanor Tomlinson (Poldark) en Alfred Enoch (Harry Potter) tegen het lijf lopen. Ze filmen er voor de nieuwe Channel 4-reeks ‘The Couple Next Door’. Tussen al die supersterren trippelt ook de kleine Tigo, een vrolijke dwergkeeshond die zijn tegenspelers één voor één om zijn pootje windt.   Tigo de dwergkeeshond, foto van Maité Thijssen voor CastingTails

Toen Els telefoon kreeg van CastingTails omdat haar pommetje geselecteerd was, had ze geen idee van het avontuur dat haar te wachten stond. “Ik schreef Tigo in toen hij nog heel jong was, samen met zijn zus Lily. Al die tijd kwam er geen job voor hem uit de bus, ik had dus nul komma nul setervaring. Toen we het grote nieuws kregen, was hij al 7,5 jaar oud!”

 

Tigo de dwergkeeshond, foto van Maité Thijssen voor CastingTails

 

Hoe kies je de beste uit negen pomeranians?

Tigo en Lily waren de eerste dwergkeesjes van Els, maar ondertussen heeft ze een ganse roedel verzameld. “Ik leerde het ras toevallig kennen en was meteen verkocht. Via de rasvereniging kon ik al snel mijn eigen pommetjes verwelkomen. In die tijd deed ik nog vanalles met mijn hondjes: we gingen naar de hondenschool, deden aan doggy dance, ik leerde hen trucjes … Later ging ik zelf dwergkeesjes fokken en is dat allemaal wat geminderd, maar Tigo en Lily bleven mijn toppertjes.”

Regisseur Dries Vos wou dus graag zo’n pluizenbolletje in de reeks, maar in het begin wisten we nog niet welke van mijn negen pappenheimers het precies zou worden. Tails-trainer Nathalie is bij mij thuis gekomen om de hele crew te testen. Tigo en Chazz bleken het meest geschikt voor het werk op een filmset: twee stabiele reuen die zich van niks of niemand iets aantrekken. Maar Tigo is de slimste van de twee. Op één avond tijd leerde ik hem om te blaffen op commando en was het voor iedereen duidelijk: hij kreeg de rol van Mr. Snuffles.”

 

Tigo de dwergkeeshond, foto van Maité Thijssen voor CastingTails

 

 

Een eigen trailer met airco

Tigo raakte snel gewend aan het leven op set en ontwikkelde er ook zijn eigen gewoontes. “Elke ochtend ging mijn kleine held eerst even dag zeggen aan het productieteam“, lacht Els. “Iedereen zag hem graag. Zelfs Hugh Dennis, de creepy man waar Tigo telkens naar moest blaffen. Na de ‘cut’ stonden ze gewoon met elkaar te knuffelen! Met zijn baasje uit de reeks, Janine Duvitski, klikte het buitengewoon goed. Ook wanneer de camera’s niet draaiden, bleef Tigo in haar buurt rondhangen.”

 

 

De twee deelden niet alleen een fictief huis, maar ook een trailer. “Op een filmset moet je vaak lang wachten, maar op sommige draaidagen was het zomers warm. Dan mochten Tigo en ik uitrusten in de frisse trailer van Janine. Ze vertelde honderduit over haar eigen hondje, dat schept een band. Ook achteraf hielden we contact, ze was vol van medeleven toen ze het slechte nieuws te horen kreeg.”

 

 

Hondenster wordt sterretje

Want in augustus sloeg het noodlot toe. Tigo, die al een tijdje medicatie nam voor een lekkende hartklep, werd onwel. Nog voor Els met hem in de dierenkliniek raakte, stopte zijn hartje onverbiddelijk met kloppen. “Tot de dag voor zijn overlijden wees niets erop dat Tigo zich niet goed voelde. Hij stond onder toezicht van de dierenarts en het probleem leek onder controle. Toch moet zijn hart er erger aan toe geweest zijn dan we dachten. Achteraf gezien ben ik blij dat we dat niet wisten. Anders had ik hem misschien zoveel leuke dingen ontzegd, zoals de samenwerking met CastingTails, terwijl hij overduidelijk bewezen heeft dat hij genoot van alle aandacht en actie.”

 

 

Nu Els maanden later op haar avontuur terugblikt, beseft ze pas hoe uniek die ervaring geweest is.

“Eind november werd de reeks gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. Eigenlijk kan je ze hier niet bekijken, maar vrienden hebben me geholpen met een VPN-verbinding. Ik heb op één avond alle afleveringen gebinged! Wat is het bijzonder om mijn sterretje nog eens terug te zien in de fleur van zijn leven. Het is echt de mooiste herinnering die je kan hebben aan zo’n speciaal hondje.

 

Tigo de dwergkeeshond, foto van Maité Thijssen voor CastingTails

 

Voor Tigo -voor altijd onze Mr. Snuffles… 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.