Filmkat Mylo timmert aan zijn comeback

Mylo de rosse kater, foto van CastingTails

Filmkat Mylo timmert aan zijn comeback

From zero to hero: dat vat het verhaal van Mylo samen in een notendop. In 2013 belandde de stoere allemansvriend - toen heette hij nog Rambo - in het asiel, waar hij het hart veroverde van Veerle. Omdat Mylo zo’n ondernemende kater is, schreef ze hem in bij CastingTails en de rest is geschiedenis … De rosse kater schitterde in verschillende commercials, een populaire Netflix-film en binnenkort in een Vlaamse serie.

Op dit moment staat Mylo’s carrière even op een lager pitje. Na veel zalfjes, evenveel lapmiddelen, tig dierenartsbezoeken en een CT-scan als sluitstuk, moest de kat eind november onder het mes. “Mylo heeft altijd last gehad van vuile oortjes, maar de laatste maanden werd het echt erg,” vertelt Veerle. “Om dat probleem voor eens en voor altijd te verhelpen, moesten zijn oren van binnenuit gespoeld worden. De dierenarts maakte ook twee gaatjes in zijn schedel, zodat zijn gehoorgangen in de toekomst niet meer verstopt kunnen raken.” 

Filmpjes van Mylo brengen troost tijdens pittige revalidatie 

Na de operatie was Mylo er erger aan toe dan Veerle had verwacht. “In het begin leken zijn oren nog meer vuil te verliezen dan voor de operatie. Bovendien was het derde ooglid van zijn linkeroog voortdurend zichtbaar en lukte het maar niet om Mylo weer goed aan het eten te krijgen. Wekenlang bleef hij misselijk door de medicatie en even begon het erop te lijken dat een nieuwe operatie – waarbij hij zijn gehoor volledig zou verliezen – zich opdrong.”

Zo’n nieuws wil geen enkele katteneigenaar te horen krijgen, maar Veerle en Mylo hebben een wel heel speciale band. “In mijn tienerjaren werd ik ernstig chronisch ziek. Daardoor zijn Mylo en ik eigenlijk zo goed als altijd bij elkaar. Hij voelt me perfect aan en weet me als geen ander te troosten op mijn slechte momenten, wanneer we vaak ganse dagen samen in bed doorbrengen. Maar ook wanneer ik me goed voel, staat hij voor me klaar om samen avonturen te beleven. Wanneer we beiden in goede vorm zijn is Mylo hypergefocust op voedsel, gek van enthousiasme wanneer hij de clicker ziet en continu paraat om te ‘werken’.” 

Je leest het al: Mylo is een droomkat om mee naar de set te gaan. “Hij voelt zich werkelijk overal thuis. Dat is vrij uitzonderlijk voor een kat, maar ik ben het niet anders gewend. Door zijn open karakter heb ik nu een heleboel herinneringen verzameld waaraan ik me optrek op slechte dagen. Ik geniet ervan om te scrollen doorheen de foto’s en filmpjes van opdrachten die hij uitvoerde voor CastingTails. Vlak voor zijn operatie ging ik trouwens nog eens langs bij Maité voor een nieuwe fotoshoot. Die foto’s hangen nu op in mijn woonkamer en zijn me enorm dierbaar, omdat ze hem tonen in al zijn glorie én op de plek waar hij het liefst vertoeft: voor de camera.”

De fotomuur van Mylo en Veerle
Mylo de rosse kater heeft portfolio om u tegen te zeggen

Wanneer je Mylo’s portfolio bekijkt, kan je niet anders dan je hoed afnemen voor zo’n veelzijdige kat. “Ik ben misschien nog wel het meest trots op zijn kleine rol in de Netflix-film ‘Ferry’, onze eerste buitenopnames. Dat was met een bang hartje, want Mylo moest o.a. door een open raam glippen en door hoofdrolspeler Frank Lammers losgelaten worden in het portiek van een vakantiehuis. Dat hebben we vooraf goed geoefend met trainer Nathalie, maar voor de zekerheid kreeg hij bij de eerste takes een onzichtbaar visdraadje aangebonden. Dat bleek helemaal niet nodig: hij vervulde zijn taak zo goed, dat we die onhandige safetyline al snel in de vuilnisbak kieperden. Wanneer er eten in de buurt is, verandert mijn rosse kater in een rosse labrador: geen enkele afleiding laat hem van z’n doel afwijken!”

Mylo in Ferry met Frank Lammers

CastingTails stuurt Mylo naar de set voor Nescafé

Over honden gesproken: ook daar heeft Mylo geen problemen mee. “Voor een opdracht voor United Petfoods zochten ze een kat die samen met een hond op de foto wou. Geen probleem voor Mylo, als de hond daarmee akkoord zou zijn tenminste. We zijn samen in één auto naar de set gereden met samojeed Cira, en de twee konden het perfect met elkaar vinden. Tijdens de fotoshoot kreeg Mylo zelfs een liefdevol likje van die grote, witte knuffelbeer!”

Mylo en Cira voor United Petfoods, copyright BOA

Kattentraining als onderdeel van de revalidatie 

En hoe gaat het ondertussen met Mylo? “Heel goed, dankje!” lacht Veerle. “We zijn eindelijk weer op de goede weg. Rond de jaarwisseling begonnen zijn oortjes er eindelijk weer schoon uit te zien, maar zijn eetprobleem heeft nog veel langer aangesleept. Nu is hij eindelijk weer zijn gulzige zelve, al moet hij nog wat aankomen om er weer gezond uit te zien. De zenuwschade aan zijn oogje is nog lichtjes zichtbaar wanneer hij moe is, maar wie het niet weet, ziet het niet.” 

Mylo kreeg zelfs al een nieuwe aanvraag binnen om in de lente een rol in een grote tv-serie spelen. “Ik verklap nog niet welke serie en wat hij daar moet gaan doen, maar het is een opdracht die hij zeker aankan op dit moment. Omdat het niet zo’n moeilijke actie is, vormt het voor mij een ideaal moment om te kijken of hij zich nog steeds als een vis in het water voelt op de set, na alle commotie van de afgelopen maanden.”

Veerle durft ook al verder vooruit te kijken en is druk bezig met Mylo terug ‘in vorm’ te krijgen. “Behalve die kilo’s, is hij ook flink wat spieren kwijtgeraakt. Zijn favoriete trucje – opzitten – lukt hem momenteel niet meer. We doen nu aan ‘kattenfitness’ om zijn achterhand te versterken: ik leer hem met de clicker dingen zoals achteruit stappen, sit-ups en zijgangen. Zo hou ik hem ook mentaal scherp en daar zal hij later zeker de vruchten van plukken. Door hem telkens nieuwe dingen te leren, raken we niet uit ons lood geslagen wanneer we weer een uitdaging in de media voorgeschoteld krijgen.

Laat maar komen, die nieuwe opdrachten, Mylo is helemaal klaar voor zijn comeback!”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.