Hondenmodel Buddy stuurt zijn kat naar de set…

Buddy de Australische Herder en Oscar de Europese korthaar, foto's van Maité Thijssen voor CastingTails.

Hondenmodel Buddy stuurt zijn kat naar de set…

Liefhebbers die hun huisdier inschrijven bij CastingTails hebben thuis vaak nog meer verborgen pareltjes rondhuppelen. Ze schrijven het ene dier in, maar krijgen hun coolste jobs te pakken via een andere harige huisgenoot. Zo ging het ook bij Chantal en Chris, die in 2022 hun aussie Buddy dropten voor de lens van Maité.

Chantal steekt enthousiast van wal over hoe het allemaal begon: “Via Instagram kende ik Sir Jerom d’Anvers, een oude bekende van CastingTails. Zijn personal assistant Kathleen raadde mij aan om Maité te contacteren met haar groeten. Al snel werden we uitgenodigd in de Tails-studio, waar Buddy de tijd van zijn leven had. Met veel goesting om aan zijn modellencarrière te beginnen, meldde ik me ook aan op de besloten Facebookgroep van de Tails Academy.”

 

 

Foto van Buddy de Australische Herder, de foto werd gemaakt door Maité Thijssen van CastingTails

 

 

Oproep voor insiders

Via die Facebookgroep stuurt het CastingTails-team als eerste ‘speciale verzoekjes’ de wereld in.

Chantal: “Op een gegeven moment was Maité op zoek naar een hond en kat die samenleven. Ik moest direct aan onze Oscar denken, acht poten op één buik met Buddy. Een heel lieve, aanhankelijke kat die enorm aan mij gehecht is. Maar hoe ze op andere mensen zou reageren? Daar kon ik zo meteen geen antwoord op geven.”

Chantal besloot Oscar een kans te geven en meldde zich aan. “Buddy was al eens naar de set geweest, voor een kleine rol in een commercial. Dit keer werden we uitgekozen door Edgard & Cooper. Ze shootten een ganse dag in Antwerpen met allemaal verschillende honden. En dus ook één kat. Het werd meteen een vuurdoop voor onze kater, want het huis geurde al helemaal naar de eau de chien van onze voorgangers.”

 

 

Buddy de Australische Herder en Oscar de Europese korthaar op de set voor Edgard & Cooper.

 

 

Familiekiekjes

Om Oscar wat tijd te geven om te wennen, werd Buddy eerst alleen aan het werk gezet. “Chris en Buddy blikten op het gelijkvloers een filmpje in, terwijl Oscar en ik alle tijd en rust kregen om het eerste verdiep te verkennen. Ik had wel vertrouwen in mijn stoere tijger, maar dat hij zich zo op zijn gemak zou voelen? Hij overtrof al mijn verwachtingen!”

De crew van Edgard & Cooper was minstens even enthousiast over het olijke duo, vertelt Chantal trots: “Buddy luistert heel goed, we legden hem naast een hoop producten van het diervoedingsmerk. En Oscar? Die liet zich gewillig sturen in de juiste richting, zodat de fotograaf in geen tijd een heleboel familiekiekjes kon maken. Het leukste van al is dat Edgard & Cooper nadien nóg twee keer naar ons duo vroeg – ze zijn daar nu echt kind aan huis. Ze werden zelfs herkend op de Meet & Treat in Antwerpen, hoe cool is dat!”

 

 

Buddy de Australische Herder en Oscar de Europese korthaar op de set voor Edgard & Cooper.

 

 

Vondeling wordt fotomodel

Dat een kat als Oscar het schopt tot fotomodel, vindt Chantal terecht heel bijzonder. “We wonen op een boerderij en twee jaar geleden vonden we een kistje met twee kittens op ons erf. Het waren wilde hellevegen, je kon er geen vinger naar uitsteken. Met veel geduld heb ik ze toch tam gekregen, maar we dachten toen wel dat het voor altijd stalkatten zouden blijven.”

Dat katten negen levens hebben, ging helaas niet op voor Oscar’s zusje. Chantal: “Raya is spoorloos verdwenen, we weten nog altijd niet wat er met haar is gebeurd. En ook Oscar had dikke pech in het begin van zijn leven. Hij werd aangevallen door een waakhond en liep ernstige verwondingen op. Zo is hij toch bij ons in huis terechtgekomen, waar Buddy zich als een bezorgde grote broer over hem ontfermde. Gelukkig is het helemaal goed gekomen met onze kleine vondeling. Van onverwerkte trauma’s is geen sprake, want amper een jaar later ging hij al mee naar de set. Straf verhaal hé, al zeg ik het zelf!

 

Oscar de Europese Korthaar, foto van Maité Thijssen voor CastingTails

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.