Hondenmodel schittert op de catwalk

Vizsla Mojo voor de lens van CastingTails

Hondenmodel schittert op de catwalk

Mojo is typisch zo’n hond die van alle markten thuis is. Als pup schreef zijn eigenaar Benita de mooie vizsla al in bij CastingTails en begon ze met oefenen op ‘stilzitten voor de foto’. Maar Mojo is ook een fervente jachthond en ontwikkelde een uitstekende neus voor zweetwerk. Beauty Ă©n brains: we love it!  Ondertussen zijn we 9 jaar verder en schitterde het veelzijdige model al in magazines en reclamefolders, maar zijn topprestatie leverde hij zonder twijfel op de catwalk van Veritas.

Mojo op de repetitie voor de catwalk van Veritas

Twee honden op een modeshow?

Dat is letterlijk de vraag die we kregen van Veritas, want ze wilden een pakket om zelf een hondentrui te breien in de kijker zetten. “Een grote en een kleine, graag”, alsof het een gesprek voor de toog van de bakker is. Natuurlijk kiezen we niet zomaar een hond uit voor zo’n job, want in dit geval is het des te belangrijker dat de modellen zich niet 100, maar 200% op hun gemak voelen in de handen van een ‘vreemde’. Als grote geluksvogel voor deze opdracht werd Mojo uitgekozen, die zich ontpopte tot een rasecht catwalkmodel.

EĂ©n dag repeteren, Ă©Ă©n dag in de spotlights!

Om zeker te zijn dat Mojo (en zijn baasje-voor-Ă©Ă©n-dag) de job naar behoren zou uitvoeren, trok Benita een dag tevoren al naar de venue om te oefenen. “De zaal was nog leeg en er speelde geen muziek, maar alle modellen waren aanwezig. Wat ik altijd zo leuk vind aan een opdracht met Mojo, is dat hij een glimlach tovert op ieders gezicht. Dat was dit keer niet anders, er werd bijna gevochten om met Mojo te mogen paraderen!”, lacht Benita.

Mojo op de repetitie voor de catwalk van Veritas

“We hebben hem met verschillende kanshebbers laten oefenen en uiteindelijk werd het model gekozen waarmee het het beste klikte: een knappe man die in ondergoed met Mojo het podium op moest. Tijdens dezelfde run van 15 meter en terug zat ook chihuahua Kalisto op zijn arm: dat maakte het plaatje helemaal af.”

“Zou de hond ook kunnen 
”

Als er een ding is dat Benita in al die jaren modellenwerk geleerd heeft, is dat er vaak extraatjes gevraagd worden van een hond en zijn eigenaar: “Ik heb het al meermaals meegemaakt: je komt ergens aan en laat Mojo de opdracht uitvoeren die vooraf afgesproken is. Ze zien hoe braaf en gehoorzaam hij is, en dan beginnen ze voorzichtig te polsen: ‘Kan hij misschien ook een kwartslag draaien? Of in de andere richting kijken? Misschien zijn neus twee-en-halve centimeter hoger houden?’”

In dit geval was de vraag van een ander kaliber: “De organisatoren vonden het een leuk idee om Mojo ook in zijn eentje op en af de catwalk te sturen. ‘Of ik dacht dat dat zou lukken?’ Dat kunnen we maar op Ă©Ă©n manier te weten komen, dacht ik, dus gooiden we hem voor de leeuwen – en hij deed het schitterend: een echt natuurtalent!”

Mojo op de repetitie voor de catwalk van Veritas

Modellenwerk met je hond maakt je trots als baasje

Op D-day wist Mojo dus wat hem te doen stond en deed hij perfect wat hij had ingestudeerd – voor een publiek van 100 man Ă©n met luide muziek die door de boxen schalde. “Op dat moment gloei ik van trots, de pluimen die Mojo op zijn hoed krijgt neem ik met plezier zelf mee in ontvangst.”

“Het werken met Mojo was voor mij de afgelopen periode extra belangrijk, omdat ik eind 2020 de diagnose van kanker te horen kreeg. 2021 stond voor mij dan ook in het teken van ‘overleven’ en dan is het fijn om af en toe een verzetje te hebben. Tijdens een opdracht hoefde ik even niet aan mijn ziekte te denken en kon ik volop focussen op Mojo en de sterke band die we met elkaar hebben. Ondertussen heb ik voorzichtig goed nieuws gekregen en werk ik aan een nieuw doel: in september wil ik een kwart triatlon afleggen. Ik ben onlangs begonnen met trainen en binnenkort kan Mojo mee gaan joggen en fietsen. Mijn eigen personal coach, die titel had hij nog niet op zijn palmares!”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.