Van hobby tot tv-ster

Van hobby tot tv-ster

Sommige honden zijn echte alleskunners. Vandaag hebben we het over Obi, een ‘Biro Yorkshire terriër’ met een trukendoos om u tegen te zeggen. Voor zijn trotse hondenmama Nancy is hondentraining een uit de hand gelopen hobby geworden: “Met mijn vorige honden ben ik nooit naar de hondenschool geweest. Maar nu mijn zoon Jordy uit huis is, heb ik daar plots wél tijd voor. Obi blijkt een natuurtalent: hij heeft ondertussen een lijst van meer dan 90 commando’s onder de knie!”

Obi mag dan wel een natuurtalent zijn, we vermoeden dat het er ook mee te maken heeft dat Nancy elke dag tijd uittrekt om met hem te trainen. “Ik heb een aantal blaadjes met telkens 20 opdrachten erop. Ik kies steeds één blaadje uit om te oefenen. Op die manier hou ik structuur in de trainingen en onderhouden we zonder fout alle commando’s. We volgen ook lessen doggy dance, waar we al een heleboel nieuwe trucjes leerden. Het was dus extra leuk toen Obi uitgekozen werd voor een reclamespot van Cuisinella.”

Obi voor Cuisinella

Hondenmodel rijdt mee op robotstofzuiger

Die opdracht bestond uit meerdere onderdelen, maar de eerste waarmee Nancy en Obi aan de slag gingen, was de robotstofzuiger. Op de besloten Facebookgroep van de Tails Academy – waarin modellen zitten die onze workshop gevolgd hebben – deden we een oproep naar honden die zich gewillig laten meevoeren door zo’n rijdende huishoudhulp. De reacties waren hilarisch: zo wou Sint-Bernard River zijn kans wel wagen, op voorwaarde dat we een kussentje op de stofzuiger legden voor zijn gevoelige kontje. Of de stofzuiger dat zou overleven, laten we hier even in het midden…

Maar één tailer voegde de daad meteen bij het woord en trok haar stoute schoenen aan. Nancy belde naar de buurvrouw, of ze haar robotstofzuiger even mocht uitlenen. “Enkele minuten later had ik m’n trainingsattribuut en begonnen we met oefenen. Op de hondenschool leerde Obi al op allerlei dingen te zitten, dus stap 1 was snel gefixt. Dan zette ik de stofzuiger aan, maar liet hem nog niet rijden. Het was al een ouder model, dus het maakte een lawaai van jewelste. Pas wanneer Obi daaraan gewend was, lieten we hem een klein stukje rijden. Op één avond had hij dit nieuwe trucje onder de knie en konden we onze auditie posten op Facebook!”

Obi oefent voor Cuisinella

 

Hoe leer je je hond iets omver lopen?

De volgende opdracht die Nancy kreeg van Cuisinella, was nog nét iets uitdagender. Obi moest een blokkenkasteel, zorgvuldig gebouwd door enkele kindacteurs, omver lopen. Wetende dat Obi zelf slechts 3 kg weegt, kan je je voorstellen dat hier flink wat oefening aan voorafging. Het vergde creativiteit en zelfs enkele kleine verbouwingen, maar Nancy is een doorbijter en hield niet op tot de kleine terriër gezwind haar gloednieuwe ‘blokkenmuur’ omver rende.

Nancy: “Ik maakte een wankele constructie met allerlei dozen en liet Obi om een hoekje vertrekken. Alle vluchtwegen barricadeerde ik met kegels en nog meer dozen, zodat hij door het overblijvende gaatje moest om bij mij te geraken. Obi’s wil om te komen wanneer ik hem roep, is gelukkig groot genoeg. En het gaatje was klein genoeg om de boel grandioos omver te gooien! Eens hij daaraan gewend was, haalde ik beetje bij beetje alle obstakels weg, tot alleen de blokkenmuur overbleef. Zo leerde Obi om op commando een toren omver te lopen!”

Obi danst voor Cuisinella

Leer jij je hond graag nieuwe trucjes?

In de Tails Academy, een stukje van onze website exclusief voorbehouden voor onze modellen, geven we alle ins en outs weg van een succesvolle honden- (en katten-) training. Je hoeft helemaal geen pro te zijn om er je gading te vinden: vaak zijn we op zoek naar honden die gewoon ‘hond’ moeten zijn – maar dan in een drukke omgeving met extra veel prikkels. En wie wél zin heeft om zijn hond te leren dansen (check het nieuwe filmpje van Obi voor Telenet!), zijn kat te leren high fiven of zijn papegaai te leren knikken, kan raad vragen op onze besloten Facebookpagina. Daar bestoken we onze leden met nog meer tips en tricks, leuke challenges en een blik achter de schermen van de mediaproducties waaraan CastingTails meewerkt. Zin om deel uit te maken van ons veelzijdige team diermodellen? Schrijf je in via onze website!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.