Met een koe naar de supermarkt … omdat het kan!

Koe, foto van CastingTails

Met een koe naar de supermarkt … omdat het kan!

De modellen van CastingTails komen op de gekste plekken terecht en dat brengt beslist beestige uitdagingen met zich mee. Hoewel… een supermarkt is niet zó onalledaags voor de meesten onder ons. Maar als je een koe bent, ligt dat toch net een tikkeltje anders. Hoe dat afgelopen is? Lees snel verder!   

De meeste koeien komen nooit van hun erf en krijgen zelden de kans om te ontdekken wat er aan de andere kant van het hek rond hun weide te beleven valt. Prijsbeest Nora behoort echter tot een andere categorie: met haar prachtige looks neemt ze regelmatig deel aan schoonheidswedstrijden. Een mooie melkkoe die haar mannetje staat in de onvoorspelbare buitenwereld? Klinkt als de perfecte match voor CastingTails! 

Met de tractor naar de set

Katten hebben een transportmand, honden een autobench, paarden komen met de trailer, maar filmkoeien … Die worden vervoerd per tractor! Gelukkig was de supermarkt tijdens de opnames gesloten, want Nora’s taxi nam gemakkelijk een hele rij parkeerplaatsen in. 

Het grote pluspunt aan zo’n gigantische beestenwagen is dat Nora haar eigen openluchtstal meebracht. Perfect: een vertrouwde plek om tot rust te komen vlakbij de set. Alleen… was het zo’n typische zomerdag waarop hete zonuren regelmatig plaats maakten voor felle onweersbuien. Nora’s pas gewassen haardos dreigde helemaal in het water te vallen! Improviseren dus: na wat heen-en-weer-gerij met winkelkarretjes kon Nora schuilen onder een koe-waardig afdak.

Prima geregeld, al zeggen we het zelf. 

 

Hoe beloon je een koe? 

Opdat onze dieracteurs goed kunnen presteren, raden we eigenaars aan om hun portie eten aan het begin van een draaidag te halveren. Bij koeien werkt die strategie niet: die moeten de hele dag door eten om hun spijsverteringsstelsel tevreden te houden – ook wanneer ze op de set verwacht worden. Om stress te voorkomen, kreeg Nora dus de hele avond door lekker hooi. Zelfs tijdens haar performance in de supermarkt bleef ze rustig verder smakken. Dat is dan weer het voordeel: een koeienmaag is helemaal niet kieskeurig, als ze maar continu gevuld wordt! 

Geen poepzakjes maar mestemmers 

Het nadeel van die onstilbare honger? Al dat eten moet er op een gegeven moment ook weer uit. De grootste uitdaging van de dag voor de begeleiders op set was dan ook: emmers bemannen. Want koeien wachten niet met P&K tot ze uitgelaten worden. Tot onze grote verbazing hield Nora netjes op gedurende de avond. Ze was zo flink in haar rol, dat ze onverstoord van haar hooi smulde terwijl de cameraploeg nog maar eens een ander standpunt wou uittesten. Tot het moment dat die staart toch naar omhoog ging … rennen met die emmers!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.