Past alpaca Lowieke in een Volkswagen?

Alpaca in de straat. Beeld Volkswagen.

Past alpaca Lowieke in een Volkswagen?

Marketeers en hun van de pot gerukte ideeën – we kunnen er een boek over schrijven. Het begint altijd heel voorzichtig: “We weten dat het geen evidente vraag is, maar kennen jullie …” gevolgd door een knotsgek beeld waarvan we in eerste instantie even moeten slikken: ... “een kat die aan meditatie doet? of euh... een hond die kan skateboarden? of euhm... een rat die niet bang is in een zwembad? of ahum... een koe die naar de supermarkt gaat?”      
CastingTails op set, voor Buurtsuper, Playstation en KBC.

Spoiler alert: ja die kennen we!

 

CastingTails zou CastingTails niet zijn als niet meteen daarna onze radartjes beginnen draaien. Zorgvuldig wegen we alle opties af en bekijken we of het tóch geen haalbare kaart is. En zo weten we (samen met tv-kijkend Vlaanderen) sinds kort het antwoord op die ene levensveranderende vraag: “past een alpaca op de achterbank van een wagen?”

Enter: Lowieke de film-alpaca

Even terugspoelen, want hoe begin je daar nu aan? Zoals je tegenwoordig op alle vragen een antwoord zoekt, natuurlijk: op het internet! Een snelle Google search levert een heleboel resultaten op van alpaca’s – en zelfs lama’s – die vervoerd worden … per auto. De ene staat er al wat relaxter bij dan de andere en sommige auto’s zien er nét iets te krap uit, maar de algemene conclusie is: “ja, alpaca’s passen achterin een wagen”.

Maar … welke alpaca WIL ook effectief in een wagen klimmen? Deze wollige bergbewoners leven het liefst van al in grote kuddes op grasgroene weides. Met sommige alpaca’s wordt af en toe gewandeld, maar er zijn er maar weinig die een ritje naar de stad zien zitten. Laat staan dat ze bereid zijn om ook maar één voet in een personenwagen te zetten. Enter: Lowieke, de film-alpaca. CastingTails werkte al eerder met deze alleskunner samen en ging ook nu rond de tafel zitten met zijn eigenaar John.

Oefenen, oefenen, oefenen

Niet veel later bolde onze trainer Nathalie richting Lowieke met haar rode bestelwagen. Die is een pak kleiner dan het vrachtwagentje waarin hij normaal wordt vervoerd – ideaal voor een eerste oefensessie. Ter plaatse werd meteen duidelijk dat het duo John en Lowieke perfect op elkaar ingespeeld zijn. Lowieke paste met zijn lange nek niet rechtop in de wagen, maar zijn vertrouwen in John is zo groot dat hij na enkele keren vragen gewoon deed wat hij moest doen: één, twee, hop, de wagen in.

 

Maar een bestelwagen is geen SUV. Daarin is nog nét een tikkeltje minder plaats voor een alpaca. Om het zekere voor het onzekere te nemen, zat er niks anders op: we lieten een gloednieuwe, knalrode Tiguan preppen en leveren bij Lowieke thuis. De achterbanken eruit, de vloeren beschermd met rubberen matten, de zetels volledig ingepakt … En onder het deskundige toezicht van onze trainer Leen deed Lowieke andermaal wat hij moest doen: één, twee, hop, de wagen in.

To shave or not to shave – scheren of niet scheren?

Voor we op d-day met Lowieke naar Gent reden, moest er nog één belangrijke beslissing genomen worden. Want enkele dagen eerder werden al zijn alpacavriendjes geschoren voor de lente. En – sorry Lowieke – dan zien alpaca’s er nét iets minder sexy uit … Op vraag van Volkswagen moest Lowieke noodgedwongen een weekje langer met zijn wintervacht rondlopen. Gelukkig wil het weer dit jaar ook niet echt meewerken en kreeg hij het niet té warm op set.

Even dreigde een fikse plensbui roet in het water te gooien, maar gelukkig kon Lowieke schuilen onder een tentje. Een verzopen alpaca, daar zit geen autoreclame op te wachten.

Toen de zon weer doorbrak, legde John zijn prijsbeest netjes klaar in de auto met onze trainer Femke aan het stuur: van je één, twee, hop, de wagen in. En de rest is geschiedenis!

Alpaca in een wagen

Beeld: Volkswagen

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.