Selfie-time met Reina Riana

Duitse Dog Reina Riana, een foto van Maité Thijssen voor CastingTails

Selfie-time met Reina Riana

De beste hondenmodellen zijn van alle markten thuis. Ze houden van bedrijvigheid, schitteren aan de zijde van supersterren, zetten hun beste pootje voor op de catwalk en genieten met volle teugen van alle aandacht. En laten nu net al die ingrediënten tegelijk aanwezig zijn tijdens een opdracht waarvoor Duitse dog Reina Riana opgetrommeld werd. Aan de zijde van een glamoureus sprookjesfiguur was zij een dag lang ‘very important doggy’ op de prestigieuze jumping van Stephex Stables.  

Op zo’n jumping van topniveau ademt alles glitter en glamour en dat begint al bij het binnenkomen.

Daar kwam Reina Riana voor het eerst in the picture, vertelt eigenaresse Sofie: “Samen met een actrice – over the top uitgedost in zwart en goud – verwelkomde ze de gasten van het evenement. Zij moest doen alsof het haar eigen hond was, dus hebben we de twee vooraf uitgebreid laten kennismaken. Mijn doggen, ik heb er 10 in totaal, zijn het gewend om met andere mensen mee te lopen omdat ze vaak meedoen aan hondenshows. Maar dan wel op één voorwaarde: ik moet in de buurt blijven zodat ze me kunnen zien. Hoe imposant mijn honden er ook uitzien, het zijn en blijven echte mamaskindjes.”

@vdbphoto

 

De gekste attributen

Het komt wel vaker voor dat CastingTails-honden moeten omgaan met vreemde voorwerpen die ze nooit eerder gezien hebben. De ene hond maakt er niks uit, de andere heeft even tijd nodig om al dat nieuws grondig te inspecteren. “Mijn honden weten dat mensen soms een hoed of een pet dragen, maar het interim-baasje van Reina Riana had een soort vliegende schotel met lange, gouden lintjes op haar hoofd. Daar moet elke hond wel even bij gaan zitten”, lacht Sofie. “Maar de introductie verliep vlekkeloos: we zijn tien minuutjes gaan wandelen in het bos, helemaal in outfit, en Reina Riana zag dat het goed was.”

“Er liep ook nog een ander sprookjesfiguur rond op het evenement: een mannelijke steltloper waarnaast mijn reuzenhond plots formaatje cocker spaniel leek. En die wou ook wel eens wandelen met Reina Riana aan zijn zijde. Zoals steeds hebben we dat heel rustig opgebouwd, samen met trainster Nathalie, en na even wennen waren ze samen dé blikvanger van de dag. Het was echt een gek gezicht: met behulp van twee houten palen en een véél te lange broek, werd mijn waakhond op enkele seconden tijd getransformeerd tot een olijk schoothondje.”

 

Knuffels van en voor iedereen

Behalve statig rond paraderen had Reina Riana nog een belangrijke taak op het evenement: knuffels in ontvangst nemen en op de foto gaan. “Onze Riana is een heel sociale hond, maar om haar niet te overprikkelen waren de fotomomentjes beperkt in de tijd. Op vaste tijdstippen mocht iedereen die dat wilde met haar en haar interim-mama op de foto. Ze liet zich braaf aaien door Jan en alleman en was extra lief voor kinderen die – met veel ontzag voor zo’n grote hond – langs kwamen.”

“En dan was er nog het VIP-diner”, gaat Sofie verder. “Ook daar werden actrice en hond op het appel verwacht om de boel op te leuken. En dat deden ze: er waren een heleboel BV’s aanwezig die met het duo op de selfie wilden. De omgekeerde wereld!

Een opdracht op haar (grote) lijf geschreven

Sofie is een oude bekende bij CastingTails, want we mochten al verschillende van haar Duitse doggen inzetten. “Mijn honden zijn geen gehoorzaamheidskampioenen. Ze kennen de basis wel, maar vinden het maar niks om 100 keer hetzelfde te moeten doen. Dat werkt zo niet bij dit ras. Maar sommige dingen kunnen ze dan weer extreem goed. Lui in een zetel liggen bijvoorbeeld, of hard aan een leiband trekken. Dat laatste mocht Reina Riana al eens doen met Rani De Coninck aan de andere kant van de lijn, voor de ‘Leukste hond’-verkiezing van Joe FM.

En ook deze opdracht tussen top-paarden was haar op het lijf geschreven: er gewoon ‘zijn’, rondwandelen en knuffels in ontvangst nemen. En bij elke pauze lekker languit in de zon gaan liggen. Just a perfect day in de ogen van een dog!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.