Showbeest Delta blaft sterren van de hemel in ‘Nonkels’

Duitse Herder Delta, foto CastingTails

Showbeest Delta blaft sterren van de hemel in ‘Nonkels’

Op 28 april 2022 ging de langverwachte fictiereeks 'Nonkels' eindelijk in avant-première. De eerste drie afleveringen van de serie -vanaf 29/04 te zien op Streamz en vanaf 10/05 op Play4 - werden die dag voor het eerst losgelaten op de pers in een Kinepolis-filmzaal. Opvallende aanwezigheid op de rode loper: Duitse herder Delta. Die speelt een glansrol als Kürt, trouwe viervoeter aan de zijde van actrice Isabelle Van Hecke en acteur Jelle De Beule.   

“Het begon allemaal met een oproep op Facebook”, vertelt fiere hondenmama Jessica. “CastingTails was op zoek naar één of enkele Duitse herders die zich eind 2021 konden vrijmaken om te acteren in een komische serie over drie West-Vlaamse broers. Ik had Delta al een tijdje eerder ingeschreven bij CastingTails, omdat ze zo mooi en gehoorzaam is, maar we zaten nog steeds op onze eerste échte job te wachten.”

Delta de Duitse Herder, foto van CastingTails

 

Duitse herders op auditie

Voor zo’n grote opdracht heb je de perfecte hond nodig. Daarom organiseerde CastingTails twee castingdagen waarop de kandidaten hun beste pootje konden voorzetten. “De eerste dag werden we uitgenodigd bij trainer Nathalie. Die testte op allerlei manieren hoe sociaal Delta is: hoe ze reageert op vreemde mensen, of die haar mogen knuffelen, waar ze aangeraakt mag worden, of ze netjes mee wandelt met anderen … Die proeven doorstond ze met glans, dus mochten we naar de tweede ronde.”

Duitse Herder Delta rust even tijdens de castingproeven, foto van CastingTails

Vooraleer het zover was, kregen de kandidaten een aantal opdrachten mee naar huis om te oefenen. “Daaruit bleek dat er nogal veel geblaft moest worden op de set”, lacht Jessica. “Ik moest Delta leren om op allerlei manieren en in verschillende houdingen van zich te laten horen. Eén keer blaffen en stoppen. Aanhoudend blaffen. Blaffen wanneer ze de naam van een bepaald personage hoorde (spoiler alert: “Luc!”). Blaffen terwijl ik ver weg stond. Blaffen tijdens het trekken aan de leiband. Blaffen in een auto… Op de tweede castingdag was trainer Ellen er ook bij, Delta werd in een auto gezet en blafte-blafte-blafte, net zoals we geoefend hadden.”

Eerste kennismaking tussen hond en ‘Nonkels’-acteurs 

Nog geen week later kreeg Jessica het verlossende telefoontje van Maité: Delta mocht Kürt spelen! En: ze zou dat helemaal in haar eentje doen. Vaak worden meerdere look-a-likes gebruikt om een back-up-hond te hebben, maar zoals Delta – zachte blik, groot postuur, lief van inborst – is er maar één. “Gelukkig ben ik erg flexibel en kon ik mijzelf steeds goed regelen om toch op tijd op de set te staan. Zolang ik er met de trein kon geraken -en als dat niet lukte kwam iemand van de crew mij oppikken aan het station- stonden we paraat!” 

Nog voor de echte draaiperiode van start ging, kreeg Delta de tijd om te wennen aan haar interim-baasjes. “Toen de acteurs hun kostuums gingen passen, mochten we langskomen voor wat quality-time met Isabelle Van Hecke. Die speelde in de serie het lievelingsbaasje van Kürt/Delta. We maakten samen een wandeling, leerden de actrice hoe honden liefst geknuffeld worden en lieten haar uitgebreid spelen met Delta. Wie haar bal heeft, is haar vriend, dus binnen de kortste tijd waren die twee beste maatjes – net zoals in de reeks.”

Duitse Herder Delta ontmoet haar tv-baasje voor het eerst! Foto CastingTails.

De Delta-touch

Een running joke onder fictiemakers is dat het aartsmoeilijk werken is met de drie B’s: boten, baby’s en beesten. Ze laten zich moeilijk dirigeren en doen gewoon hun eigen ding, vaak tot grote ergernis van de regisseur. Maar soms zorgen dieren voor een onverwachte wending die níet in het script stond maar wél een lach op ieders gezicht tovert. Zo slaagde Delta er meermaals in om haar eigen stempel op haar acteerprestatie te drukken. 

CastingTails stuurt Duitse Herder Delta naar de set van Nonkels

Jessica: “Op een gegeven moment blafte Delta per ongeluk op een moment dat ze een stille toeschouwer hoorde te zijn. Het leek alsof ze bewust deelnam aan het gesprek en dat gaf een dolkomisch effect. Vanaf dan mocht ze bij elke take opnieuw dat trucje bovenhalen. Het maakte de scène nóg beter! Er was ook een legendarische bedscène waarbij Delta tussen haar baasjes in moest gaan liggen. Voorzichtig informeerde ik de crew dat mijn hond graag een hoofdkussen onder haar frêle hoofdje heeft, net zoals haar mensenfamilie. Dat was maar een woord: asap werd een derde kussen geregeld en zo geschiedde het dat Delta zich als een echte prinses kon neervlijen op het bed. Je bent een diva of je bent het niet!”

Wil jij Delta zien schitteren in ‘Nonkels’? 

De reeks, bedacht door Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter, en geregisseerd door Jelle Gordyn, is vanaf 29 april te zien op Streamz. Vanaf 10 mei 2022 kan je de serie ook op Play4 bekijken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.