Tails-honden blikken met warm gevoel terug op samenwerking met Nicole en Hugo

Lulu en Louis, foto's Maité Thijssen (CastingTails)

Tails-honden blikken met warm gevoel terug op samenwerking met Nicole en Hugo

Begin 2022 kregen zes honden van CastingTails de kans om te figureren in een valentijnsclip met Nicole en Hugo. Dat werd een dag om nooit te vergeten, want naast alle glitter en de glamour nam Vlaanderens bekendste showbizzkoppel uitgebreid de tijd om kennis te maken met hun kwispelende figuranten. Het nieuws van Nicole’s overlijden kwam dan ook hard aan bij onze baasjes, die Hugo in deze tijden van immens verdriet een warm hart toedragen. 

Het was een eenmalige, maar grandioze comeback die het zangduo maakte met hun herwerkte versie van ‘Baby, baby’ voor de valentijnscampagne van Lidl.

Thema van de clip: de allesverterende liefde die mensen voelen voor hun hun huisdieren, een gevoel dat ook Nicole en Hugo niet onbekend was. Dat werd heel duidelijk toen het showbizzkoppel tussen de takes door de hondenlounge bezocht. “De schminkstoel gaat niet lopen, die wacht wel op ons”, grapte Hugo terwijl hij met de liefde van zijn leven enkele harige knuffels in ontvangst kwam nemen. 

 

Mopshond Louis wordt herkend als ‘die hond van Nicole en Hugo’

Althans, door de buren, familie en vrienden van eigenaresse Floor. “Die vrijdagochtend verscheen het nieuws van Nicole’s overlijden in een van mijn groepschats op WhatsApp, omdat iedereen wel wist hoe nauw we met haar hadden samengewerkt. Onze Mopshond Louis was uitgekozen als look-a-like van Hugo, wat mij niet verbaasde omdat hij zo’n expressieve blik in zijn ogen heeft. In de videoclip beleeft Louis een romantische tête-à-tête met Nicole. Hij zat tegenover haar terwijl zij haar serenade ‘Baby, baby – wat blaf je nou’ inzette.”

Tijdens de opnames werd duidelijk hoe sterk de band tussen Nicole en haar Hugo was. “Hugo was enorm zorgzaam. Je kon zien dat die twee haast vergroeid waren met elkaar: ze hebben al die tijd samen gewerkt, samen gereisd, samen geleefd op een heel intense manier. Hun danspasjes konden ze beiden nog perfect performen, maar met de nieuwe – soms wat gekke – songtekst kon Nicole af en toe wat hulp gebruiken. ‘Wortel, brocc’li en heel veel fruit’, ik zou er misschien zelf ook wel over vallen”, lacht Floor.

 

Lulu de Afghaanse windhond werd gecast als look-a-like van Nicole

Aan de andere kant van restaurant Falstaff in Brussel, één van de mooiste art nouveau gebouwen in onze hoofdstad, keek Hugo dromerig in de ogen van zijn hondse tegenspeelster Lulu met lange, blonde haren. Baasje Martine is sindsdien grote fan van het duo: “Ik heb Nicole en Hugo altijd al een tof koppel gevonden, maar ‘t is pas door hen van zo dichtbij te leren kennen, dat ik hen ben beginnen volgen. Ze waren echt twee handen op één buik, een voorbeeldkoppel waar ik veel bewondering voor heb.”

Hoe liefdevol Hugo met zijn Nicole omging, is ook Martine niet ontgaan. “Die mensen waren zo begaan met elkaar, maar ook met de mensen én honden om hen heen. Het was zo sympathiek dat ze even kwamen babbelen met Lulu en Louis, maar ook met de vier andere honden uit de clip: Beau, Charlie, Aslan en Darko. Ze hadden trouwens zelf ook nog grote plannen op dat vlak. Ze vertelden ons over het hondje dat ze hadden voor ze aan hun cruise-carrière begonnen. En ook nu kriebelde het om opnieuw een hondje te adopteren om hen te vergezellen tijdens hun oude dag. Het is onbeschrijflijk dat die plannen nu zo abrupt aan hun einde komen.”

 

Warme herinneringen aan een onvergetelijk avontuur

Als dank voor hun geduldige medewerking – de honden in deze clip moesten netjes aan tafel zitten op een op maat gemaakt zitje – kregen alle deelnemers achteraf nog een presentje toegestuurd. Martine: “We kregen allemaal een valentijnscadeau met ballonnen, speelgoedjes, kauwsnacks en een eetbak met een hond erop. Een mooie herinnering die nu nog meer waarde krijgt. En telkens wanneer ik het liedje hoor – ik zet het geregeld nog eens op – denk ik aan het onafscheidelijke showbizzkoppel dat nu voor eeuwig onvolledig zal zijn.”

“Bij ons zat er ook een grote muziekkaart in het pakket, met vooraan het campagnebeeld waarop Louis tussen Nicole en Hugo poseert”, vertelt Floor. “Telkens wanneer je die kaart opent, speelt het ganse nummer af en je kan het op geen enkele manier stoppen. En ik kan je verzekeren: het is een oorwurm die je niet meer uit je hoofd krijgt. Maar da’s niet erg: het is een mooie herinnering aan andere tijden. Nu we het onfortuinlijke nieuws van Nicole’s overlijden gekregen hebben, denk ik erover om die kaart in te kaderen en een mooi plekje te geven in onze woonkamer. Het is tenslotte een stukje Belgische muziekgeschiedenis, waarin Louis een klein plekje gekregen heeft aan de zijde van de even charmante als innemende Nicole Josy. Ik vind het een voorrecht dat ik hun onvoorwaardelijke liefde van dichtbij mocht meemaken en sluit het koppel voor altijd in mijn hart.”

Rust zacht, Nicole. We denken aan jou, Hugo. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.