Thembi’s eerste set-ervaring

Thembi de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, foto van CastingTails

Thembi’s eerste set-ervaring

Voor elke set het juiste dier uitkiezen: daarmee begint het allemaal. Eind augustus 2021 was het de beurt aan Thembi, een innemende Toller met een gezonde eetlust. En die laatste eigenschap, dat was precies wat we nodig hadden voor onze volgende opdracht!  

Thembi is de oogappel van Sarah en Zjef. Anderhalf jaar geleden verwelkomden ze haar als guitige puppy in hun gezin.

“We zijn altijd op zoek naar leuke dingen om samen met Thembi te ondernemen”, vertelt Sarah. “Toen we tijdens het googelen CastingTails tegenkwamen, dachten we ‘Waarom niet?’ Modellenwerk met je hond leek een leuke bezigheid die ons op interessante plekken zou brengen. Bovendien hoopte ik zo op toffe uitdagingen om onze tanden in te zetten. Ik zag mezelf al allerlei trucjes aan Thembi leren, om die later voor de camera te demonstreren!”

Thembi de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, foto van CastingTails

Casting call: hond die gemorste cornflakes opeet

Dat oefenen bleek in de praktijk nogal mee te vallen. “Voor haar eerste opdracht moest Thembi doen wat ze het allerbeste kan: eten!”, gniffelt Sarah. “Het scenario bestond uit een kom cornflakes met melk die op de grond valt, waarna Thembi in beeld snelt om de ‘schade te beperken’.

Meestal vind ik het eerder vervelend dat onze hond zo gulzig is, ze wil letterlijk alles opeten, maar dit keer was het een zegen! We hebben trouwens de melk vervangen door een lactosevrije variant, want hoe graag Thembi ook eet, op een avondje diarree zaten we echt niet te wachten – zelfs niet in ruil voor een modellencarriĂšre.”

Een eerste keer is altijd spannend, zeker wanneer er dan ook nog een camera aan te pas komt. “Maar hoe zo’n opdracht precies verloopt, dat ontdek je pas al doende. Thuis hadden we alles nog onder controle: de dag voordien kreeg Thembi een bad en werd ze uitgebreid geborsteld. Al haar spullen stonden ook al klaar, daarvoor gebruikten we de checklist uit de Tails Academy. Maar eens op de set, moet je die controle loslaten. Dat merkten we al snel.”

Thembi's "behind the scenes" voor Quickstep, 3

Verwachtingen vs. realiteit: hoe verloopt een dag op de set?

EĂ©n van de dingen die alle CastingTails modellen immers goed moeten kunnen, is wachten.

“Dat kan ik beamen”, zegt Sarah. “Het begon al meteen bij aankomst: door technische problemen liep de productie enkele uren vertraging op. Trainer Femke stelde voor om even de stad in te trekken met Thembi, zodat ze de benen kon strekken. Een klein uurtje later gingen we de set verkennen, de crew was nog in een andere ruimte aan het filmen. We installeerden ons in een gezellige zetel, Thembi kreeg wat water (en veel aandacht) en we bereidden ons voor op nog meer wachten.”

Thembi's "behind the scenes" voor Quickstep, 2

“Even later bleek het scenario er toch een tikje anders uit te zien dan doorgegeven. Zo’n last-minute changes horen bij het vak, dus begonnen we meteen met oefenen. Want Thembi moest niet alleen cornflakes van de vloer ‘stofzuigen’, er was ook een meisje dat op hetzelfde moment in die plas eten sprong. Maar Thembi maakte haar reputatie helemaal waar: niets dat haar van haar stuk kan brengen wanneer er eten te rapen valt!”

Je kan je al voorstellen hoe happy Thembi zich voelde toen haar moment de gloire eindelijk aangebroken was. “Ik vermoedde wel dat we de actie meer dan Ă©Ă©n keer moesten uitvoeren, maar het werden toch een heleboel takes. Elke keer opnieuw deed onze actrice exact wat er van haar verwacht werd. Door de cornflakes op een bepaalde manier op de grond te leggen, konden we haar vrij goed sturen naar de exacte positie die de cameraman wenste – want zelf mochten Femke en ik natuurlijk niet in beeld komen. Ondertussen volgde mijn vriend Zjef alles op Ă©Ă©n van de monitors, waar hij al een glimp kon opvangen van het eindresultaat.”

Thembi's "behind the scenes" voor Quickstep, 1

Sarah’s top-tip voor Tailers

Eens alles ingeblikt was, rest er alleen nog meer wachten 
 op het eindresultaat natuurlijk.

“We hebben een spannende dag beleefd en dan is het reikhalzend uitkijken naar de dag dat het filmpje op TV verschijnt. Voor ons is de ervaring zeker voor herhaling vatbaar!

Zelf heb ik nog een tip voor toekomstige modellen: wees altijd eerlijk. We hebben eerder een opdracht geweigerd, omdat we gewoonweg wisten dat Thembi niet dé hond voor de job was. Het is misschien verleidelijk om toch ja te zeggen omdat je je hond zo graag eens op TV wil zien, maar geef die kans liever aan een andere hond die alles in zijn mars heeft om de opdracht te doen slagen.

We hebben nu live gezien hoeveel mensen er bij een op het eerste gezicht ‘eenvoudig’ filmpje betrokken zijn. Als je hond dan niet doet wat hij moet doen, is dat tijdverlies voor iedereen. Wees dus eerlijk met jezelf Ă©n met je hond: wacht tot die Ă©ne kans voorbij komt en dan is het aan jou om te schitteren!”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.