Nathalie Bellemans

Doorheen mijn studies agro- en biotechnologie bleek dat diergedrag meer dan een interesse was voor mij, maar een ware passie. Intussen is dit uitgegroeid tot een echte levensstijl waarbij ik elk dier dat mijn pad kruist, probeer te lezen en begrijpen… Zowel tijdens als na mijn studies heb ik me dan ook verdiept in allerlei bijscholingen en cursussen zowel in het binnen- als het buitenland.
Ik werk intussen reeds 15 jaar als leerkracht diergedrag waardoor ik de kans heb om me dagelijks bezig te houden met dieren, zowel in theorie als in de praktijk. Ik vind het geweldig om mijn kennis en ervaringen te delen met mijn studenten die op hun beurt weer erg gemotiveerd worden om te leren kijken naar dieren. Want daar draait het ten slotte vaak om… Dieren vertellen ons zo veel, maar vaak zien we het gewoon niet omdat we niet weten waarnaar we moeten kijken… Laat dat nu net zijn wat ik zo eindeloos interessant vind!
Ik ben vooral gespecialiseerd in honden, paarden en vogels maar leer nog dagelijks bij over het  gedrag van heel wat andere dieren. Ik vind het extra fijn om te werken met minder alledaagse beestjes zoals slangen, insecten, grote hoefdieren en papegaaien.
In mijn vrije tijd ben ik meestal terug te vinden bij mijn eigen (erg uitgebreide) beestenboel of tussen de boeken. Hoe meer ik lees en me bijschool, hoe meer vragen er bij me opkomen en hoe meer gemotiveerd ik ben om extra kennis op te doen. Deze heerlijke vicieuze cirkel waarin ik leef, houdt me alert en zou ik voor geen geld van de wereld willen missen!

Dierentrainer
+32 486 22 68 85
info@castingtails.be

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.